Посещението на Лаура Кьовеши е от куртоазия, за да даде позитивна

...
Посещението на Лаура Кьовеши е от куртоазия, за да даде позитивна
Коментари Харесай

Адв. Андрей Янкулов: Посещението на Лаура Кьовеши е от куртоазия

Посещението на Лаура Кьовеши е от учтивост, с цел да даде положителна оценка на европрокуратурата в България. Тя изпитва логистични компликации, само че въпреки всичко оперира. Визитата е и знак за насърчаване на опити за промени в антикорупционното законодателство. Това сподели за " Пресечна точка " Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд.



Лаура Кьовеши

По думите му е имало промени на нормативно равнище, само че не и действителни резултати. " По отношение на битката с корупцията по високите етажи на властта нямаме никакви резултати. Скептичен съм за промяната в антикорупционното законодателство, надали може да докара до фрапантна смяна. Не виждам единна добре премислена идея за това какво се опитваме да реализираме, по какъв начин и какви резултати чакаме в правосъдната промяна. Това демонстрира липса на визия ", счита той. 

Според него има противоречащи си хрумвания - едноличната отговорност против премахването на основния прокурор и децентрализация на прокуратурата. " Какъв микс ще се получи все още не знаем ", уточни Янкулов.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР